Ontdek de TOPdesk-cultuur

Op Glassdoor krijgt TOPdesk een rating van 4,4 op 5. Een mooie score waar we uiteraard fier op zijn. In deze blog gaan we dieper in op de TOPdesk-cultuur met de drie pilaren: vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Wouter werkt al acht jaar bij TOPdesk. Hij is nu teamleider van Services, maar heeft doorheen de jaren verschillende functies vervuld. ‘Ik begon bij TOPdesk als consultant. Een functie waarin ik veel tijd bij klanten doorbracht om hen wegwijs te maken binnen TOPdesk. Twee boeiende jaren waarin ik veel heb bijgeleerd. De daarop volgende vier jaren ging ik aan de slag als “business support”. Een functietitel die je ruim mag opvatten, want in de praktijk deed ik vanalles: van finance en technical support tot HR. Sinds twee jaar ben ik Teamleider Services. Een rol waarin ik de teams consultancy en support coach.’

Cultuur: vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid

De pilaren van de TOPdesk-cultuur zijn de 3 v’s: vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Cultuur is een begrip dat je makkelijk in woorden kan gieten, maar interpretatie ervan kan verschillen. Bij TOPdesk bedoelen we met de drie V’s:

  • Vertrouwen in het feit dat je het kan
  • Vrijheid in de manier waarop je iets aanpakt
  • Verantwoordelijkheid dat je met de beste intenties handelt

‘TOPdesk was niet mijn eerste werkgever. In het begin moest ik toch wel wennen aan zo veel vrijheid. Mario Karten tijdens de werkuren, geen goedkeuring moeten vragen om projecten te initiëren en niemand die zegt hoe jouw planning eruit moet zien. Maar al snel merk je dat iedereen verantwoordelijk omgaat met deze vrijheid. En dit dankzij het vertrouwen van TOPdesk. We geloven dat iedereen de beste intenties heeft voor elkaar én voor TOPdesk.’  – Romy, HR-adviseur

Naast de vrijheid is ook het vertrouwen dat je als medewerker krijgt een belangrijk aspect van de TOPdesk-cultuur. Een soort van onvoorwaardelijke liefde vanuit TOPdesk waardoor je het gevoel krijgt dat je ertoe doet.

Wouter, Teamleider Services

Naast de vrijheid is ook het vertrouwen dat je als medewerker krijgt een belangrijk aspect van de TOPdesk-cultuur. Een soort van onvoorwaardelijke liefde vanuit TOPdesk waardoor je het gevoel krijgt dat je ertoe doet. Je wordt gestimuleerd om te durven proberen, iets dat natuurlijk hand in hand gaat met fouten maken. Fouten maken is een ding, maar belangrijk is om van deze fouten te leren en samen met je collega’s verder te groeien.

Mijn carrièrepad is een goed voorbeeld van de werking bij TOPdesk. Door als consultant veel tijd door te brengen bij andere bedrijven, merkte ik op dat er binnen TOPdesk ook wel verbeterpunten waren. Toen ik dit aankaartte bij het management, vertrouwde ik er op dat ze hier gevolg aan zouden geven. Tot mijn verbazing, kreeg ik de vrijheid, maar ook de bijbehorende verantwoordelijkheid, om er zelf mee aan de slag te gaan. Uiteraard in samenwerking met het management.

‘Een ander typerend moment voor onze cultuur deed zich voor toen ik een half jaar bij TOPdesk werkte. Ik werd toen naar één van de (toenmalig) grootste klanten gestuurd. Op dag één belandde ik in een meeting met een 20-tal ervaren IT’ers. Ze keken mij een voor een aan met een blik van ‘en wat nu?’. Puur uit stress kreeg ik een bloedneus. Een paar maanden later vertelde mijn teamleider dat hij zijn nek voor mij had uitgestoken. De klant had namelijk weinig vertrouwen dat ik het project tot een goed einde zou brengen. Maar uiteindelijk liet de klant weten erg tevreden te zijn. Zo veel vertrouwen creëert een erg fijn gevoel.’ – Wouter, Teamleider Services