Consultant bij TOPdesk: een veelzijdige en flexibele job

Benieuwd wat een consultant bij TOPdesk doet? Ontdek hoe de gemiddelde week eruitziet en of je een achtergrond in IT nodig hebt. Helena, sinds oktober aan de slag als consultant, deelt haar ervaring.

Na het behalen van mijn diploma Rechten, besloot ik om Management bij te studeren. Tijdens deze studie groeide mijn interesse in bedrijven die bezig zijn met innovatie. Ik leerde TOPdesk kennen via een kennis die er werkt en geregeld berichten deelde op LinkedIn. Zo is de bal aan het rollen gegaan en ging ik  hier uiteindelijk als consultant aan de slag.

Wat me in de eerste plaats aanspreekt in consultancy is de veelzijdigheid. Na mijn studies wist ik niet meteen welke richting ik professioneel uit wou. Een job als consultant is ideaal om ervaring op te doen bij verschillende organisaties. Je ontdekt waar je goed in bent en welk type bedrijven je leuk vindt.

Inwerktraject van acht weken

Bij TOPdesk start je als consultant eerst met een inwerkingstraject. Gedurende acht weken volg je allerlei trainingen. Hierin komen verschillende functieaspecten aan bod: de TOPdesk modules, hoe je met klanten omgaat of hoe je een projectplan moet opstellen. Om praktijkervaring op te doen, ga je geregeld mee met andere consultants naar klanten. Tijdens dit volledige traject krijg je ook een buddy toegewezen, waarbij je terecht kan met allerlei vragen.

Klaar voor de praktijk

Na het inwerktraject ging ik van start met mijn eerste projecten. Dit waren in het begin losse dagen bij verschillende bedrijven. Vanaf januari kreeg ik vaste klanten toegewezen. Momenteel werk ik voor een zevental organisaties, waarvan twee projecten in samenwerking met andere consultants.

Wat ik erg fijn vind aan mijn job is dat iedere week anders is. Je krijgt bovendien de vrijheid om jouw eigen agenda in te vullen. Doorgaans ga je van maandag tot donderdag naar klanten en ga je vrijdag naar kantoor. Het ideale moment om moeilijke vraagstukken verder uit te zoeken.

Het hoofdkantoor in Delft organiseert maandelijks ook ‘intervisie’. In kleine vaste groepjes ga je aan de slag met cases waar je tegenaan bent gelopen. Een erg nuttige dag voor startende collega’s!

Wat ik erg fijn vind aan mijn job is dat iedere week anders is. Je krijgt bovendien de vrijheid om jouw eigen agenda in te vullen. Doorgaans ga je van maandag tot donderdag naar klanten en ga je vrijdag naar kantoor. Het ideale moment om moeilijke vraagstukken verder uit te zoeken.

Helena, Consultant

Toekomstplannen

Ik werk graag bij TOPdesk en vind het fijn om consultant te zijn. Ik leer ontzettend veel bij. Zowel inhoudelijk, als op vlak van zelfontwikkeling. Zo heb ik ontdekt dat ik veel waarde hecht aan het ‘people aspect’. Op termijn zie ik mijzelf een functie uitoefenen waarbij ik inhoudelijke kennis combineer met het stimuleren van collega’s om zichzelf te ontplooien. Binnen TOPdesk lijkt de rol van Talent Lead mij bijvoorbeeld wel fijn.

Gouden raad

Tot slot wil ik toekomstige consultants nog een gouden raad meegeven: ga ervoor en laat je vooral niet afschrikken! TOPdesk draait bovendien om meer dan enkel software. Je kan op verschillende vlakken bijleren, niet enkel job gerelateerd.